Ostatarra.fi

Aineisto-ohje

Ostatarra Oy on jokaisen yrityksen, yhdistyksen ja seuran luottokumppani. Meiltä saat kaikenlaiset tarrat, teippaukset, tulosteet ja tekstiilit – kaikki saman katon alta.

Tietoa palvelusta

Aineisto-ohje

Aineiston valmistuksessa on huomioitava muutamia seikkoja, jotta tuotteiden valmistus onnistuu sujuvasti. Huomioithan, että näistä ohjeista poikkeavat aineistot voivat lisätä toimitusaikaa ja kustannuksia.

Tiedostomuoto ja koko

Valmis aineisto PDF, EPS 1:1 koossa. Suuremmat työt kuten banderollit, voit lähettää tiedoston esim. 1:2 tai 1:10 koossa. Muista ilmoittaa skaalauksesta tilauksen yhteydessä. Aineisto voi olla myös JPG-kuva silloin kun muotoonleikkausta ei tarvita.

Huomioithan että Excel-, Word- ja PowerPoint -tiedostot eivät ole painokelpoisia.

Leikkausvara

Lisää tulostus ja leikkaus kuva-aineistoon leikkausvara 2mm. Eli reunoilla olevien elementtien tulee jatkua 2mm leikkauslinjan yli, jotta leikkauksen jälkeen tuotteeseen ei jää valkoista reunaa. Jos tuotteeseen on suunniteltu valkoiset reunukset niin leikkausvaraa ei tarvita.

Kyltti- ja tarra-aineistoihin ei ole tarpeellista sisällyttää leikkuu- eikä tulostusmerkkejä.

Resoluutio ja väriprofiili

Suositeltu resoluutio bittikarttakuvissa on 300 dpi, isommissa töissä (Roll-Upit ja isommat) resoluutio voi olla 100-150 dpi. Tallenna tulostettavat kuvat CMYK-väreihin (Coated Fogra 39), sisällytä RGB- ja CMYK -profiilit mukaan aineistoon (embed).

Fontit

Fontit pitää sisällyttää (embed) tai konvertoida poluiksi PDF- tai EPS- tiedostoon. Varmimmin ne toimivat kuitenkin vektorigrafiikassa poluiksi muunnettuina (curves). Ilman näitä toimenpiteitä teksti voi muuttua ei toivotulla tavalla. Muista varmistaa että fontit ovat sisällytetty tai konvertoitu!

Leikattava grafiikka

Leikattavan muodon on oltava AINA vektorimuodossa (viivagrafiikkaa). JPG, PNG tms. kuvan tallentaminen EPS -tai PDF -muotoon EI tee siitä leikkuukelpoista. Jos olet aineistostasi epävarma, ota meihin yhteyttä.

Aineiston toimitus

Alle 5 Mt yksittäiset aineistot voit toimittaa suoraan sähköpostitse, isommat tiedostot latauslinkillä esim WeTransferin (www.wetransfer.com) kautta osoitteeseen myynti@ostatarra.fi.

Kysy rohkeasti!

Autamme mielellämme, jos sinulle jokin aineistoon liittyvä asia on epäselvää tai tarvitset suunnitteluapua. Soita numeroon 0400 978 458 tai laita sähköpostia osoitteeseen myynti@ostatarra.fi.